Belgian television

Belgische Televisie

Ben je zelf verknocht aan Belgische televisieprogramma's, wil je absoluut ook het Belgische nieuws blijven volgen of heb je kinderen die je Nederlandstalige programma's niet wil ontzeggen? Dan kan het wel een uitdaging zijn om deze programma's of zenders in het buitenland te ontvangen. We zullen in wat volgt een aantal gratis en betalende opties naast elkaar leggen!

Volledig online kijken?

Los van alle Belgische programma's, hebben veel mensen het gevoel dat ze niet langer nood hebben aan een traditioneel aanbod via de klassieke zenders. Bekijk voor jezelf ook of je niet "voldoende" hebt aan het online aanbod van vandaag. Zo zijn er tal van websites met een uitgebreid aanbod (vaak ook zonder reclame). Denk maar aan Netflix (of het minder legale alternatief Popcorn Time), Stremio , Stievie (6 zenders volledig gratis), of de vele programma's en zenders die een deel van hun programma's integraal online zetten (VTM, VRT, Canvas, ...).

Locatie omzeilen (VPN)

Een aantal websites en platformen (waaronder Yelo play van Telenet en Proximus TV), beperken je toegang op basis van locatiegegevens die achterhaald worden op basis van je ip-adres. Hierdoor kan het zijn dat bijvoorbeeld Yelo Play niet werkt of Netflix niet het volledige aanbod toont. 

Kijken via Satelliet

Als u echt waarde hecht aan hetzelfde aanbod als u thuis heeft, kan u ook altijd opteren om TV te kijken via satelliet. Naast het Belgische aanbod, vind je hier doorgaans ook een uitgebreid gamma aan zenders over de hele wereld terug. Met behulp van onderstaand formulier kan u offertes en infopakketten aanvragen, dan kan u in alle rust deze opties bekijken en vergelijken!